Har du regnet på hvor mye du som student kan spare kun på medlemsfordeler?

Så mye kan du spare som studentmedlem!
Publisert: 9. januar 2023 av Maria Sperre

I utregningene nedenfor ser du hva «Studenten Markus» kan spare på ett år ved å benytte seg av medlemsfordeler. Eksempelpersonene er fiktive, men besparelsene og medlemsfordelene er ekte.

Forsikring

Studenten Markus Johansen har gjennom sitt studentmedlemskap i Samfunnsøkonomene tilgang til flere gode medlemsfordeler. Blant disse er Akademikerne Pluss’ egne forsikringer (kalt kollektive forsikringer) i Storebrand, med gode betingelser og priser, i tillegg til en medlemsrabatt på 30 prosent på det som kalles personlige skadeforsikringer. En av de kollektive forsikringene Markus har tilgang til er Akademikerne Pluss’ Studentforsikring. Denne inkluderer reise-, ulykkes- og innboforsikring, og koster 1068 kr pr. årlig termin. Før Markus ble medlem i Samfunnsøkonomene betalte han ca. 2000 kr for en lignende studentforsikring, dermed sparer Markus nå 932 kr!

Total besparelse på forsikring i 2022 kr 932,-

Mobilabonnement

Medlemskapet gir også tilgang til billig mobilabonnement hos Chilimobil. Her betaler Markus 388 kr for sitt Fri data MAX-abonnement, mot ordinærpris på 398kr, noe som fikk hele kompisgjengen til å ønske å bytte til Chilimobil.

  • Det var null stress! Med medlemskap i Samfunnsøkonomene har jeg tilgang til 10 abonnementer, ler Markus Johansen.

Til sammen sparer Markus og de fem studiekameratene 60kr i måneden på mobilabonnement hos Chilimobil.

Total besparelse på mobilabonnement i 2022 kr 720,-.

Trening

Markus trener jevnlig på Actic treningsenter. Med MAX-medlemskap til ordinærpris på 649 kr/mnd. kan han benytte alle treningssentrene til Actic hele Norge, samt i Sverige. Derimot har Markus en medlemsrabatt på 16 prosent gjennom [forening], som gjør at Markus i stedet betaler 545 kr. Dette utgjør en besparelse på 104 kr i måneden.

Total besparelse på trening i 2022 kr. 1246,-.

Mat

Når Markus disker opp med hjemmelaget pizza til kompiskvelden sånn omtrent en gang i måneden, bestiller han pizzabunn, tomater, ost og skinke fra Oluf Lorentzen, hvor han har 20 prosent medlemsrabatt. Ordinær pris per pizza blir da på 102 kr. Det går som regel med tre pizzaer når gutta samles, noe som ville kostet 306 kr, men med medlemsrabatten betaler Markus 245 kr. Dermed sparer Markus 61 kr i måneden på pizza-ingredienser.

Total besparelse på mat i 2022 kr. 732,-.

Alt i alt, sparte Studenten Markus kr. 3046,- på å benytte seg av noen av sine medlemsfordeler i 2022!

I tillegg til de opplistede medlemsfordelene har studentmedlemmer tilgang på juridisk rådgivning, karriererådgivning, tidsskriftet, deltagelse på Kandidattreffet og andre medlemsarrangementer. I tillegg har Samfunnsøkonomene lønnsstatistikk både for studenter og for medlemmer i arbeidslivet. Denne er svært nyttig når du skal inn i lønnsforhandlinger.