Har du regnet på hvor mye du kan spare kun på medlemsfordeler?

Så mye kan du spare!
Publisert: 4. januar 2023 av Maria Sperre

I utregningene nedenfor ser du hva en småbarnsfamilie kan spare på ett år ved å benytte seg av medlemsfordeler. Eksempelpersonene er fiktive, men besparelsene og medlemsfordelene er ekte.

Bolig

Familien Halvorsen består av sønnen Storm, mamma Ida og pappa Kristian. Mamma Ida er medlem av Samfunnsøkonomene og paret har dermed tilgang til medlemsfordeler som gir en rekke besparelser.

Til leiligheten, som paret har et lån på seks millioner på, benytter familien seg av medlemsfordelen Boliglån ung, med svært lav rente, fra Danske Bank. Gjennom Samfunnsøkonomene har du tilgang til Akademikeravtalen i Danske bank. Avtalen er en komplett bankavtale, som gir ekstra gode betingelser på de fleste type lån- og banktjenester. Akademikerne Pluss sørger for at boliglån og de andre tjenestene skal være blant markedets beste, til enhver tid. På boliglånet gjennom Akademikeravtalen alene, sparte familien nesten 37 000 kr i 2022, målt mot det det generelle rentenivået i samfunnet gjennom året.

Total besparelse på bolig i 2022 kr. 36.755,-

Bil

Gjennom Samfunnsøkonomene får du rabatt fra importørene Bertel O. Steen og BMW som sammen tilbyr hele 9 bilmerker ved kjøpe eller leasing av ny bil. Rabatter beregnes av veil. listepris på bil og fabrikkmontert utstyr, eksklusive avgifter.

Familien kjøpte en Kia EV6 (CV) AWD hos Bertel O. Steen med en medlemsrabatt på 5 prosent. Bilen hadde nypris på 500 000 kr. Dermed sparte Ida og Kristian ca. 25.000 kr på sin nye Kia.

Total besparelse på bil i 2022 kr. 25.000,-

Forsikring

Som medlem i Samfunnsøkonomen har Ida tilgang til Akademikerne Pluss’ egne forsikringer (kalt kollektive forsikringer) i Storebrand, med gode betingelser og priser, i tillegg til 30 prosent rabatt på det som kalles personlige skadeforsikringer. I tillegg er det 10 prosent rabatt ved å bestille forsikringen på nett. Total besparelse kan komme opp i 37 prosent på private skadeforsikringer. En av disse personlige skadeforsikringene er bilforsikring.

Avtalen med Storebrand gir tilgang til de aller fleste forsikringer Storebrand tilbyr, men til ekstra gode priser og betingelser. Familien benytter seg av en hel rekke av forsikringer, deriblant bilforsikringen som med rabatten på 37 prosent ga en besparelse på 4800 kr.

I 2023 kommer besparelsene på forsikring til å bli enda større, da en ny samlerabatt på 35 prosent trer i kraft 1.1.2023. Denne gjelder dersom man har tre eller flere forsikringsprodukter hos Storebrand. Siden familien også har blant annet innbo- og reiseforsikring hos Storebrand vil de dermed spare enda mer neste år.

Total besparelse på forsikring i 2022 kr. 4800,-

Mat

Til helgehandelen benytter Ida og Kristian seg ofte av Oluf Lorentzens brede utvalg av matvarer, hvor de får 20 prosent rabatt gjennom Samfunnsøkonomene. Særlig den hjemmelagde pizzaen familien lager ca. en gang i måneden, får seg et løft med pizzabunn, tomater, ost og skinke fra oluf.no. Med ordinær pris ville én pizza for hver person i familien kostet til sammen 306 kr. Derimot betaler Ida og Kristian bare 245 kr for de tre pizzaene. 61 kr spart hver måned!

Total besparelse på mat i 2022 kr. 732,-

Trening

Naardic Training tilbyr online, live og interaktiv trening som passer fint i en hektisk hverdag. [Forening] har en avtale med Naardic som går ut på at medlemmene får 100 kr avslag på abonnement hver måned. Når Ida har årsabonnement, sparer hun altså 1200 kr i året på trening.

Total besparelse på trening i 2022 kr. 1200,-

Mobilabonnement

Hos mobiloperatøren Chilimobil har medlemmer av Samfunnsøkonomene egne priser på mobilabonnement. I praksis betyr dette at Idas Fri data Standard-abonnement koster 339 kr, mot ordinærpris 349 kr. Som medlem av Samfunnsøkonomene kan Ida bestille inntil 10 abonnementer til venner og familie, dermed har Kristian et Fri data MAX-abonnement hos Chilimobil, som koster 388 kr mot ordinærpris 398 kr. Slik sparer familien 20 kr i måneden på mobil.

Total besparelse på mobilabonnement kr. 240,-

Alt i alt har familien spart kr. 57.989 kr i 2022