Foto: Thomas Eckhoff

Ny leder av Akademikerne og Samfunnsøkonomenes leder gjenvalgt som styremedlem

Lise Lyngsnes Randeberg er valgt til leder for Akademikerne på hovedorganisasjonens rådsmøte onsdag formiddag. Samfunnsøkonomenes styreleder Jan Inge Eidem er gjenvalgt som styremedlem.
Publisert: 21. oktober 2022 av Maria Sperre

-Jeg er glad for tilliten og synes det er et privilegium å få lede Akademikerne. Bredden og mangfoldet i medlemmenes kompetanse er det mest verdifulle vi har og et fantastisk utgangspunkt for å finne gode løsninger for samfunnet fremover, sier den nyvalgte lederen.

Akademikernes 13 medlemsforeninger organiserer over 253 000 høyere utdannede med mastergrad eller mer og markerer i år 25-årsjubileum. Akademikerne jobber for et fleksibelt og trygt arbeidsliv for våre medlemmer, høy kvalitet i utdanning og forskning og et innovativt og bærekraftig næringsliv.

Det er en glede at Akademikerne vokser raskt. Vi er et viktig interessefellesskap for alle som har eller tar høyere utdanning. Sammen med styret og medlemsforeningene vil jeg jobbe for å videreutvikle dette fellesskapet og fremme interessene til våre medlemmer

Leder i Akademikerne, Lise Lyngsnes Randeberg

Randeberg har fungert som leder av Akademikerne siden november i fjor da tidligere leder Kari Sollien gikk over i ny jobb. Det var en enstemmig valgkomité som innstilte Randeberg til ledervervet.

Jan Inge Eidem har sittet fast i styret siden april 2021, og ble gjenvalgt på rådsmøtet for perioden 2022-2024.

Jeg takker for tilliten og ser frem til videre arbeid i Akademikernes styre til beste for alle medlemmer. Faget vårt favner vidt, så det et er viktig at vi har med oss samfunnsøkonomiske perspektiv i det vi foretar oss,

Leder i Samfunnsøkonomene, Jan Inge Eidem

Dette er de øvrige styremedlemmene i Akademikerne for perioden 2022-2024:

  • Nestleder Morten Ingebrigtsen Wedege, Naturviterne
  • Anne Karin Rime, Legeforeningen
  • Jan Inge Eidem, Samfunnsøkonomene
  • Håkon Kongsrud Skard, Psykologforeningen
  • Helle C. Nyhuus, Lektorlaget
  • Morten Boland Jørgensen, Econa