Skuffet over liten forhandlingsvilje
[vc_row el_class=”innlegg_topp” css=”.vc_custom_1547724808525{background-color: #ffffff !important;}”][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_raw_html]JTVCd3B2LXBvc3QtbW9kaWZpZWQlMjBmb3JtYXQlM0QlMjJqLiUyMEYlMjBZJTIyJTVE[/vc_raw_html][vc_custom_heading source=”post_title” font_container=”tag:h1|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”innlegg_topp”][vc_column][vc_column_text el_class=”ingress”]Dagens hovedavtale i staten videreføres i ett år. Dette ble klart etter at partene i dag ble enige om at det ikke var grunnlag for videre forhandlinger om en ny hovedavtale.[/vc_column_text][vc_column_text]Hovedavtalen er sentral i den norske arbeidslivsmodellen og skal sikre medbestemmelse og samarbeid mellom ledelsen og tillitsvalgte på statlige arbeidsplasser.
– Akademikerne ønsket å gjennomføre reelle forhandlinger for å forbedre dagens hovedavtale. Tillitsvalgtes arbeidsvilkår blir lettere om vi tydeliggjør formålet med avtalen og klargjør sentrale begreper i teksten. Det er synd prosessen strander før vi har fått startet på grunn av manglende forhandlingsvilje, sier Kvam.
Ifølge Kvam fungerer samarbeidet på mange arbeidsplasser i dag godt. Samtidig er erfaringen til mange tillitsvalgte at de blir involvert for sent i prosesser og ikke tas med som en konstruktiv samarbeidspartner ved beslutninger som er viktig for arbeidshverdagen til de ansatte. Akademikerne ønsket derfor å forenkle og styrke avtalen.
Partene er enige om at avtalen videreføres til 31. desember 2020.
Partene i hovedavtalen er Akademikerne, LO Stat, YS Stat og Unio, mens Kommunal- og moderniseringsdepartementet representerer staten. Avtalen praktiseres av de lokale representantene for partene i virksomheten gjennom lokale tilpasningsavtaler.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]