Lønnsoppgjøret i helsesektoren er i gang

Akademikerne krever solid reallønnsvekst for sine medlemmer. Kravet fra Akademikerne helse til arbeidsgiverforeningen Spekter ble overlevert 4. april.

[vc_row el_class=»innlegg_topp» css=».vc_custom_1547724808525{background-color: #ffffff !important;}»][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_raw_html]JTVCd3B2LXBvc3QtbW9kaWZpZWQlMjBmb3JtYXQlM0QlMjJqLiUyMEYlMjBZJTIyJTVE[/vc_raw_html][vc_custom_heading source=»post_title» font_container=»tag:h1|text_align:left» use_theme_fonts=»yes»][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text el_class=»ingress»]Akademikerne krever solid reallønnsvekst for sine medlemmer.[/vc_column_text][vc_column_text]Kravet fra Akademikerne helse til arbeidsgiverforeningen Spekter ble overlevert 4. april.

  • Norge er inne i en oppgangsperiode og vi forventer i år en god reallønnsvekst, sier Rune Frøyland, leder av Akademikerne Helse ved starten av oppgjøret.

Frøyland understreker at frontfaget skal være normgivende over tid, men at frontfaget ikke er en fasit for de enkelte oppgjørene. Det er behov i helsesektoren for å beholde kompetent akademisk arbeidskraft både i klinikk og i administrasjon, og helsesektoren må ikke henge lønnsmessig etter.

  • Det må være åpning for å bruke lønn som reelt personalpolitisk virkemiddel i lokale forhandlinger. Derfor skal det være lokale behov og avtalte kriterier for lønnsdannelse som er avgjørende for forhandlingsresultatet, og de lokale forhandlingene skal være reelle og på fritt grunnlag, sier Frøyland.

I tillegg til lønnsoppgjør for arbeidstakere i helsesektoren skal videre prosess for ny offentlig tjenestepensjon behandles 10. april.

  • Vi må komme frem til en god håndtering av medlemmenes pensjon, sier Frøyland.

Det er foreløpig ikke avtalt en sluttdato for forhandlingene.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]